Ars Poetica - Célkitűzésink

A tartalom online.

Néhány népszerű, hagyományos tartalomfogyasztási forma marad csak offline, mint pl. mozi, színház, hangverseny, nyomtatott könyv.

A hangoskönyvgyártásban két szereplő megkerülhetetlen: az író és a narrátor.

Az összes többi feladatot bárki meg tudja csinálni, akár maga az író vagy a narrátor. Ebből következőleg a hangoskönyvek eladásából származó netto profit közel 50-50%-a a tartalmat valóban előállító művészeket illeti. Ebből a profitból csak azok részesülhetnek, akik hozzáadott értéket tesznek a projektek mellé, pl. műfordító, online platform.

Vége annak a világnak, amelyben a kiadók és kereskedők zsebre vágják a profit akár 80-90 %-át, míg az írók “szemét kiszúrják” 8-12% tiszteletdíjjal, a narrátorokról nem is beszélve. Akik struccpolitikát folytatnak, nem értik az idők szavát, azoknak leáldozott, mint a néhai nagy lemeztársaságoknak.

Mindig is voltak, vannak és lesznek, akik imádják a nyomtatott könyvek illatát, tapintását és a hagyományos élményt, amelyről soha nem mondanának le. Mindig is voltak, vannak és lesznek olyan kötetek, amelyek csakis exkluzív, nyomtatott verzióban képzelhetők el. Ez a szegmens örökké a kiadóké marad. Amennyiben bölcsen alkalmazkodnak az internet generálta paradigmaváltáshoz, úgy továbbra is meg fognak élni célpiacuk alázatos kiszolgálásából.

Kiragadjuk a színészeket, narrátorokat, szinkronhangokat a kiadóvállalatok és egymás alá licitáló stúdiók karmai közül. Megtanítjuk őket az önálló alkotásra, megmutatjuk nekik, hogy van lehetőségük egyedi és megismételhetetlen tehetségük kamatoztatására - hosszú távon, tisztességesen.

Újradefiniáljuk az irodalmi mű és olvasó fogalmát: azt mondjuk, hogy a 21. században kultúra fogyasztó van, aki eldönti, hogy a művet meghallgatja vagy elolvassa - esetleg mindkettőt, kombinálva.

A Thevoicean.com Project mögött álló vállalat tulajdonosai bizonyos okok miatt magyar kötődésű magánszemélyek, így nem csoda, hogy a platformon először megjelenő hangoskönyvek nyelve magyar.

A kisebb, főként európai nyelveken szóló hangoskönyvekre szakosodott aggregátor tulajdonosai olyan befogadó helyszínt kerestek a projektnek, ahol megbecsülik a vállalkozásokat, különlegesen stabil a jogi- és gazdasági környezet, nincs bürokrácia és alacsonyak az adóterhek. Abban a korszakban, amikor a digitális tartalmakat jellemzően ingyen vadásszák le az internetről, pénzért digitális tartalmat kínálni online csak akkor van értelme, amennyiben minden fölösleges, hozzáadott értéket nem képviselő kiadást a nulla közelébe szorítunk annak érdekében, hogy a célközönség a lehetséges legkedvezőbb ár/érték arányú szolgáltatást kapja, miközben a tartalmak előállítói is megtalálják számításaikat.


TheVoicean.com
Vedd vissza a könyveidet!

SimplePay Vásárlói tájékoztató